0

В сички боксьорки, включително и българските, са били евакуирани по време на световното първенство за жени в Ню Делхи, Индия, заради земетресение. Това разказа на пресконференция днес Станимира Петрова.

„Трусът беше 4,5 по скалата на Рихтер и на три километра от Ню Делхи. След земетресението очаквах и вулкан да изригне“, сподели шеговито тя, след като разказа за преживяното по време на престоя си там.

"Това пътуване до Индия бе наистина кошмарно за мен. За втори път съм там и се надявам да не трябва да ходя и трети. Ситуацията с мен бе много странна. Оказа се, че съм имала два камъка в бъбрека. Не съм знаела, че ги имам и за мое "щастие" един час преди полета единият от тях е решил да тръгне и да заседне в уретера. Така започна целият кошмар - с много болки, но не искам да навлизам в подробности. Наложи се оперативно премахване на камъните.

Съжалявам, че не успях да играя. Бях в супер форма и натрупала самочувствие след турнира "Странджа". Вярвам, че можех да спечеля дори и златния медал. Радвам се за Светлана Каменова, тя заслужаваше този медал. Не съм съгласна обаче с решението дисквалификацията на представителката на Тайван да дойде толкова късно. Според мен Светла щеше да играе и финал и тя е ощетена по този начин. Но все пак това е по-доброто развитие на нещата, отколкото да бе останала без медал", коментира Станимира Петрова относно присъденото бронзово отличие на Каменова след дисквалификация на световната шампионка Лин Ю-Тин, от която българката загуби на ¼-финал.

"Смятам, че по време на самия мач с тайванката аз бях по-добрата боксьорка. Бях по-подготвена и нейните неправомерни действия с удари с глава и в гърба ми не повлияха на представянето ми. За мен първият и третият рунд са спечелени от мен. Изгледах мача сигурно десет пъти след прибирането ни в България. Не виждам на база на какво бе отсъдено в нейна полза. Но явно има някаква грешка в мен. Ще продължа да тренирам и да се подобрявам. Така видях турнира, който, меко казано, бе кошмарен", каза и самата Каменова.

Треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков дадоха добра оценка за представянето и на останалите боксьорки.

"Искам да похваля Светлана. За мен тя изигра три перфектни мача, независимо че първо на четвъртфинала и бе отсъдена загуба срещу световната шампионка. За мен победата беше изцяло наша. Станимира беше подготвена да вземе не само медал, а и световната титла, но всичко се разви по различен начин. Доволен съм отбора. След 20 дни се събираме отново, имаме два турнира и се готвим за Европейските игри, които са първата олимпийска квалификация", каза старши треньорът на националките.