0

Зьолден, 

Пламен Вълков, наш пратеник

Голямата фаворитка за победата на старта на сезона в Световната купа по ски Лара Гут-Бехрами се отказа в последния момент от участие на гигантския слалом в Зьолден (Ав).

Носителката на големия кристален глобус обяви минути преди състезанието, че не се чувства добре и ще пропусне откриването на сезона. Лара мина разглеждането на пистата и след това обяви, че няма да стартира. Преди дни тя изкара лек грип, но в петък обяви, че е готова и ще кара. Явно обаче в последния момент е променила решението си.

В нейно отсъствие очаквано след първите 14 води Микаела Шифрин (САЩ) с 1:05,82 сек. Втора на 0,22 е победителката тук през 2019 Алис Робинсън (Нова Зеландия), а трета на 0,40 сек е Федерика Бриньоне (Ит), която би в Зьолден през 2015.

От австрийките най-напред е Щефани Брунер - шеста на 1,37 от американката.

При успех днес Микаела Шифрин ще постигне 98-а победа за Световната купа и трета в австрийския курорт, като по този показател ще се изравни с лидерките по успехи тук Лара Гут и Тина Мазе. Участие в първия гигантски слалом в Зьолден взимат 62 състезателки. Вторият манш е от 14 ч (бълг. вр) и ще се излъчва по Евроспорт.