0

Н орвежецът Каспер Рууд и гръцката звезда Стефанос Циципас победиха на сингъл съответно Джак Сок (САЩ) и Диего Шварцман  (Аржентина), с което европейците, водени от Бьорн Борг, поведоха с 2:0 в зала О2 в Лондон за Купа „Лейвър“.

По регламент всяка победа в първия ден носи по 1 точка, във втория - по 2 точки и в последния трети - по 3 точки.

В първия сингъл от тазгодишния двубой Каспер Рууд надделя над Джак Сок (САЩ) с 6:4, 5:7, 10-7.

Стефанос Циципас от Гърция не остави никакви шансове на  аржентинеца Диего Шварцман с 6:2, 6:1 за час и четвърт.

Последната среща на сингъл е между Анди Мъри (Великобритания) и Алекс Де Минор (Австралия), а след нея е гвоздеят на деня, а и на самия турнир - очакваният с огромен интерес мач на двойки между Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания)  срещу американците Джак Сок и Франсис Тиафо. 

Това ще бъде последната среща в кариерата на легендата на световния тенис Федерер, който приключва с професионалния спорт, след като не успя да се възстанови напълно от травма на коляното. 


41-годишният швейцарски маестро е считан за един от най-великите в историята  със спечелени общо 103 титли в Тура на АТП на сингъл, 20 от които от Големия шлем. 

Оглавявал е световната ранглиста в 310 седмици. Олимпийски шампион на двойки със сънародника си Стан Вавринка от Пекин 2008, както и носител на Купа "Дейвис" с Швейцария през 2014 година.

Според последните информации билетите за историческата вечер пред залата вече се предлагат за над 400 евро без гаранция, че не са фалшиви, а цената на абонамент за трите дни от 800 евро вече е достигнала над 9000 евро, според в. „Марка“.