0

Р оден в София на 26 август 2010 г. Теодор Давидов се превърна в истински хит в световния тенис заради умението си да удря топката еднакво добре с двете си ръце. 

Тео, 12-годишното американско момче от български произход, играе тенис без бекхенд благодарение на стила си да прехвърля светкавично ракетата от ръка в ръка, като винаги успява да уцели топката с форхенди или удари.

Видео на Международната федерация по тенис (ITF) за умението на Давидов да играе без бекхенд, "с дясна или лява ръка?", обиколи мрежата за нашумялото чудо от София.

Момчето с американско гражданство, което на година и половина се премества със семейството си в Колорадо, САЩ, хваща ракетата още преди да навърши 3 години. Прогресът му е невероятен под надзора на своя баща Калин, който води кариерата на Тео подобно на таткото на сестрите Уилямс – Ричард.

Това, което го прави специален, в допълнение към огромния му талант, е, че той няма бекхенд. Когато топката дойде отдясно, той удря отдясно, а когато дойде отляво, удря отляво.

Рядък случай на спортист с две силни ръце, което е истинска революция в света на тениса, където бекхендът обикновено е слабото място на много играчи.

За да постигне тази любопитна способност, Теодор Давидов тренира между 30 и 40 часа седмично.