0

С ебастиан Фетел се надява Мик Шумахер да заеме мястото му в Астън Мартин след оттеглянето му в края на сезона. Четирикратният световен шампион обяви, че напуска Формула 1 в края на сезона, а вече започнаха спекулации кой ще го замени в тима му. Фетел е близък със семейството на Шумахер, а неведнъж е казвал, че Михаел Шумахер му е бил идол като малък. 

Фетел заяви, че вече е говорил със собственика на Астън Мартин Лорънс Строл за евентуални заместници, като посочи конкретно Мик Шумахер. Синът на Михаел Шумахер кара втори сезон във Формула 1 и спечели първите си точки през тази година.

„Очевидно говорих с Лорънс и му казах, че аз няма да продължа. Имахме кратък разговор кой може да е следващият пилот. Аз имам свое мнение. Ценя много високо Мик. Очевидно не съм напълно обективен, защото съм много близък с него, но смятам, че е страхотен пилот. Той се учи, продължава да се учи, когато другите спират и се отказват да прогресират. Има много качества, но още е много млад. Не знам дали ще е той, не е мое решение. Ако ме питат, ще дам мнението си, но все пак отборът трябва да вземе решение“, каза Фетел.