0

Е кип на Международната федерация по ски (ФИС)  инспектира готовността на Банско да приеме стартовете от Световната купа през февруари 2024 година. В инспекцията се включиха и компаниите, отговорни за провеждането на целия блок от състезания, ръководени от главния рейс директор в мъжкото направление Маркус Валднер.

С делегацията от ФИС бе и екип на Българска федерация по ски, начело с Георги Бобев - вицепрезидент на федерацията и на организационния комитет за Световната купа в Банско, както и рейс директорът Виктор Гичев.

Домакините от ЮЛЕН също участваха в инспекцията, която включваше разглеждане на пистата, на която ще се проведат гигантският слалом и слаломът догодина, както и всички други детайли, свързани с организацията на състезанията, като хотелско настаняване, транспорт, логистика, организация на церемониите, пресцентрове и други специфични елементи.

Стартовете в Банско в алпийските ски при мъжете ще се състоят на 10 и 11 февруари и се очаква да бъдат най-голямото спортно събитие в България през следващата зима.