0

С ветовният шампион по бокс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри мисли все по-сериозно за мач срещу ММА боец. Циганския крал си е набелязал не кого да е, а настоящият №1 в тежка категория в смесените боеве – шампиона на UFC Франсис Нгану, наричан Хищника. В социалните мрежи Фюри публикува видео, на което говори за мач с Нгану. 

"Мисля си за един сблъсък на титаните – Фюри срещу Нгану. Много се вълнувам от такъв мач. В Лас Вегас, светът иска да го види", каза британецът.

 

 

Видеото последва размяна на реплики между двамата в "Туитър" преди седмица. Тогава Фюри попита феновете си дали искат да го видят как се бие с Нгану с боксови ръкавици. Шампионът в UFC, който често говори как иска да се пробва в бокса, призова Фюри да се бие по правилата на ММА. Фюри не остана длъжен и написа: "Ти искаш да дойдеш в моя свят и ме предизвикваш. Мога да ти гарантирам, че ще те нокаутирам, но пък ще спечелиш най-големия хонорар в живота си." Впоследствие Нгану написа, че е готов да се бие с Фюри "на ринга, в клетка или в телефонна кабина".

Освен че готви евентуален мач с ММА боец, Фюри не забравя и основните си опоненти в бокса – Александър Усик и Антъни Джошуа, които през пролетта трябва да направят реванш за останалите три титли в тежка категория. В първия мач Усик спечели по точки. Фюри очаква още по-убедителна победа на украинеца в реванша.

"Джошуа няма да посмее да се бие с Усик отново. Усик ще го разбие смачка следващия път вероятно. Не просто ще го бие по точки, а ще го нокаутира", каза Фюри. 

Той се подигра и на хранителния режим на Джошуа. Фюри публикува цитат на сънародника си как спортист трябва да се храни правилно, а след това написа: "Помня как една вечер изпих 14 бири, а след това направих спаринг с трима боксьори от Топ 10 и бих всеки от тях."