0

С ветовният шампион по бокс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри ще се бие с Дерек Чисора на 3 декември. Това твърди британският вестник „Сън“. Фюри искаше мач с Антъни Джошуа, но двамата така и не стигнаха до сделка. Според Циганския крал виновен за това е Джошуа, който отказа да подпише договор.

Според „Сън“ Чисора, който победи Кубрат Пулев в последния си мач, вече се е съгласил на условията и се очаква двубоят скоро да бъде обявен. Двамата вече се срещнаха два пъти – през 2011 и 2014, като победител и в двата случая бе Фюри. Той спечели първия двубой по точки, а във втория нокаутира съперника си в 10-ия рунд.

Вариантите пред Фюри при провал на сделката с Джошуа бяха Махмуд Чар и Чисора. Феновете на бокса обаче не са особено очаровани от нито един от двата варианта, тъй като нито Чар, нито Чисора изглеждат сериозна заплаха за шампиона.

Преди няколко дни Кубрат Пулев обяви, че води преговори с Фюри за мач. Според „Сън“ обаче е само въпрос на време да бъде обявен двубоя между Циганския крал и Чисора.