0

Ф лорида започна защитата на Купа "Стенли" с домакинска победа над Бостън с 6:4 в първия ден от редовния сезон в Националната хокейна лига. Преди срещата в "Амерант Банк Арена" беше спуснат шампионският банер от предишната кампания.

Сам Бенет се разписа два пъти, а Сам Райнхарт и Ивън Родригес добавиха по гол и асистенция. Вратарят Сергей Бобровски завърши с 24 спасявания.

Чарли МакАвой се отличи с гол и асистенция за гостите, а Йоонас Корписало отрази 35 шайби, но Чикаго допусна четири попадения в първия период, а до средата на мача изоставаше с 1:5, което се оказа решаващо.


Сейнт Луис навакса два гола пасив и реализира обрат до 3:2 при гостуването си на Сиатъл.

Джордън Кайру се разписа два пъти за успеха, Филип Броберг също вкара, а Джъстин Фолк даде две асистенции. Джордън Бинингтън допринесе с 30 спасени изстрела.

Винс Дън и Еели Толванен дадоха аванс на домакините при дебюта на новия старши треньор Дан Байлсма с две бързи попадения в началото на втория период, но в последствие не успяха да запазят преднината си.

Асистентката на Байлсма - Джесика Кямпбъл, пък влезе в историята като първата жена, която записва мач като треньор на отбор в НХЛ.

Дилън Гюнтер се разписа два пъти и помогна на Юта да спечели с 5:2 срещу гостуващия Чикаго. Барет Хейтън добави гол и асистенция, а Конър Инграм парира 24 удара за успеха.

Конър Бедард записа асистенции при попаденията на Теуво Теравайнен и Ник Фолиньо, а Петр Мразек завърши с 20 спасявания, но това не беше достатъчно за Чикаго.

Срещи от първия ден на редовния сезон в НХЛ

Сиатъл - Сейнт Луис - 2:3
Флорида - Бостън     - 6:4
Юта - Чикаго             - 5:2

Източник БТА