О т отбора на Уилямс във Формула 1 обявиха тъжната новина, че основателят на отбора и бивш негов ръководител Сър Франк Уилямс е починал на 79-годишна възраст.
„С голяма тъга от името на семейство Уилямс, екипът може да потвърди смъртта на Сър Франк Уилямс, основател и бивш ръководител на отбора на Уилямс, на 79-годишна възраст. 
„След като беше приет в болница в петък, Сър Франк почина мирно тази сутрин, заобиколен от семейството си.“
„Днес отдаваме почит на нашата много обичана и вдъхновяваща личност. Франк ще ни липсва много. Молим всички приятели и колеги да уважават желанията на семейство Уилямс за поверителност в момента“, написаха от базирания в Гроув отбор.


Сър Франк Уилямс основава тима на Уилямс през 1977 година и е негов собственик и ръководител до лятото на 2020, когато той бе продаден на американския инвестиционен фонд Dorilton Capital. Под ръководството на Сър Франк тимът печели девет конструкторски и седем пилотски титли между 1980 и 1997 година и общо 114 победи.
От 1986 година Сър Франк е прикован към инвалидна количка след автомобилен инцидент, но дори и това не го спира да посещава състезания от Формула 1. През последните осем година, в които семейство Уилямс бе собственик на отбора основен отговорник за него бе дъщерята на Сър Франк – Клер, докато легендарният британец зае по-задна роля и спря да посещава голяма част от надпреварите след хоспитализация заради пневмония през лятото на 2015.