0

О лимпийският шампион по хандбал за мъже Франция победи в драматичен мач защитаващия титлата си тим на Швеция на полуфиналите на Европейското първенство, което се провежда в Германия. „Петлите“ стигнаха до успех с 34:30 след продължение. В редовното време срещата приключи 27:27 (17:11). 

Юго Дескат вдъхнови Франция за успеха. Той бе най-резултатен за отбора с 8 попадения. За шведите Феликс Клаар се разписа девет пъти, но и това не бе достатъчно, за да бъде записан впечатляващ обрат.

В другия полуфинал ще се срещнат двукратния шампион на континента Дания се срещу домакините от Германия. Скандинавците оставиха разочаровани пълните трибуни на "Ланксес  Арена" в Кьолн и се наложиха с 29:26 (12:14). За датчаните трима състезатели приключиха с по пет гола-Якобсен, Хансен и Путлич. За германците Усцинс също се разписа пет пъти, но домакините допуснаха поражение въпреки преднината от два гола на почивката.

Така срещата за третото място ще се играе на 28 януари (неделя) в "Ланксес  Арена" в Кьолн от 16:00 часа, а финалът ще бъде отново там, но от 18:45 часа. 

Тимът на Унгария зае петото място в крайното класиране, след като се наложи над Словения с 23:22 (12:13).

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX