0

Ф ранция спечели женската щафета на 4 по 6 километра от четвъртия кръг на Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф.

Лу Жанмоно, Жюстин Бреза-Буше, Софи Шово и Жюлия Симон изминаха трасето за 1.12:42,5 час с 12 допълнителни патрона и без наказателна обиколка.

На второ място завърши отборът на Норвегия с пасив от 9,3 секунди и с 10 допълнителни патрона, а на трета позиция е Швеция, на 33,5 секунди зад победителя с 8 допълнителни патрона и с една наказателна обиколка.

Французойките водеха почти през цялото състезание, като само за малко отстъпиха водачеството по време на втория пост на Швеция.

Отборът на България в състав Валентина Димитрова, Лора Христова, Мария Здравкова и Даниела Кадева беше затворен с обиколка след втория пост и остана на 15-о място от общо 18 стартирали щафети. Димитрова и Христова използваха 9 допълнителни патрона, а на първи пост Димитрова влезе и в наказателен рунд.

В генералното класиране при щафетите след три от общо пет старта води Норвегия с 255 точки, пред Швеция с 210 и Франция със 195 точки.

Следващият старт от Световната купа по биатлон е в Руполдинг (Германия) от 10 до 14 януари, пише БТА.