0

Ф ренските тенисистки Кристина Младенович и Каролин Гарсия спечелиха титлата на двойки при жените на „Ролан Гарос“. На финала те победиха американките Коко Гоф и Джесика Пегула с 2:6, 6:3, 6:2 за час и 46 минути игра.

За Гарсия и Младенович, които влязоха в турнира с „уайлд кард“, титлата е втора при двойките в Париж след завоюваната през 2016 година. Трофеят е четвърти за 29-годишната Кристина Младенович при двойките-жени от „Ролан Гарос“, като тя има още две титли от турнирите от Големия шлем.

Гоф и Пегула пък играха дебютен финал в състезанията от Шлема като екип. Гоф участва и на финала на миналогодишното издание на Откритото първенство на САЩ, но в двойка с Кейти Макнали.

18-годишната Коко Гоф стана най-младата тенисистка, която достига мачовете за титлите на сингъл и на двойки на един и същ турнир от Големия шлем от 1999-а насам, когато американката Серена Уилямс спечели и двата трофея на Откритото първенство на САЩ още като 17-годишна. За втора поредна година в Париж имаше тенисистка, която се бори за първото място и на единично, и при женските двойки, след като през 2021-а чехкинята Барбора Крейчикова ликува с двете титли.

В интервюто на корта Каролин Гарсия поздрави американските съпернички. „Беше чудесен финал, огромно предизвикателство. Пожелавам ви да имате още много финали. Да имам възможност да изпитам всичко това с Кристина точно на „Ролан Гарос“, няма по-голямо удоволствие“, коментира Гарсия. „Всеки път е удоволствие да играя тук. Огромно благодаря на публиката, която създаде чудесна атмосфера и ни помогна много, особено след първия сет“, добави тенисистката.

„Направихте невероятен турнир. Дано да играем още много мачове. Финалът беше много вълнуващ“, обърна се Кристина Младенович към Гоф и Пегула. „Беше чудесно отново да играя с Каролин на този корт. Спечелихме и през 2016 година. Имахме огромен екип зад нас и благодаря за подкрепата. Наистина беше невероятно да споделя този момент с вас“, каза още Младенович.

„Бяха дълги две седмици. Благодаря на Коко, че бяхме екип на този турнир. Тя е в отлични ръце и се надявам да продължи така и в бъдеще“, заяви от своя страна Пегула.

„Не беше лесно днес. Това е най-великолепната атмосфера, при която съм играла, въпреки че публиката подкрепяше противничките. Благодаря на моя екип и се надявам, че един ден ще спечелим финал“, заяви накрая Коко Гоф.