0

С ветовната номер 4 Елена Рибакина се оттегли от Ролан Гарос поради заболяване на горните дихателни пътища. Действащата шампионка на „Уимбълдън“ обяви оттеглянето си преди да излезе на корта за мача си от третия кръг срещу испанката Сара Сорибес Тормо.

Рибакина каза пред репортери, че е започнала да се чувства зле след мача си от втория кръг. 

„Видях се с лекаря и той ми каза, че в Париж върлува вирус в момента. Предполагам, че с моята алергия имунната ми система просто падна. Както казах, не спах добре два дни. Имах треска, главоболие. Мисля, че можете също да чуете гласа ми“, коментира Рибакина.

„Трудно да бягам, дори само да дишам, така че мисля, че това беше единственото правилно решение, което можех да взема“, добави тя.

Следващите турнири на Рибакина през сезона на трева са планирани да бъдат Берлин, Ийстбърн и защитата на титлата ѝ на „Уимбълдън“.

С оттеглянето на Рибакина, Сорибес Тормо за първи път в своята кариера се класира за осминафиналите на турнир от Големия шлем. Тя ще очаква победителката от мача между 14-тата поставена Беатрис Хадад Мая и 23-тата Екатерина Александрова.