0

М атей Казийски, когото селекционерът Пламен Константинов призова в националния на България по пътя към олимпиадата в Париж догодина, няма да се върне. Това съобщи Джан Лука Пазини, журналист от спортната библия на Италия „Гадзета дело спорт“ в материал за българската волейболна звезда.

Той скоро трябва да потвърди, че няма да се върне в националния за Париж 2024, пише Джанлука Пасини при представянето на Матей в новия му милански отбор „Пауърволей“.

В материала, в който Казийски е наречен „волейболна енциклопедия“, се припомня че българинът в Италия се превърна в пример за спортно дълголетие и технически умения, спечелил първата си шампионска титла още през 2008 г. с Трентино Волей, отбора, с чиято фланелка извоюва и тазгодишното скудето.

„Енциклопедия“ заради способността му с лекота да действа еднакво ефективно в различни роли, променящи се не само в хода на сезона, но и в рамките на един мач.

Според президента на новия му отбор Лучио Фузаро в Милано разчитат Матей да държи цялата съблекалня. „В лицето на Матей от самото начало предвидихме това ново предизвикателство в голям град. Ти беше най-добрият играч в лигата, но в този отбор има двама-трима, които могат да бъдат твои деца. Работата на Матей също е да поддържа заедно цялата съблекалня на този отбор", заяви Фузаро при представянето.