0

С елекционерът на волейболните национали Пламен Константинов няма притеснение преди европейското първенство по волейбол, което ще се проведе от 28 август до 16 септември.

България е един от домакините, наред с Италия, Израел и Северна Македония. Първият мач на нашите е на 29 август срещу Испания, а в групата са още Словения, Украйна, Хърватия и Финландия.

„С двата сериозни отбора, които са в групата, без да подценявам останалите, ще се изисква малко късмет и поемане на риск, особено след победите на Словения над Полша и Италия миналата седмица“, коментира Гибона. „Неслучайно този отбор е три пъти вице европейски шампион. Това е изявеният фаворит в нашата група. Мачът с тях е последният от програмата ни, надявам се обаче да си свършим работата дотогава с класиране за следващата фаза и от този мач да зависи повече срещу кой ще изправим в осминафиналите, а да не е важен толкова от гледна точка на класиране“, добави селекционерът. 

Запитан какво означава за него добро представяне на първенството, Константинов каза „Дай Боже да можем да прескочим някоя елиминационна фаза. Ако успеем да влезем в четвъртфиналите вече ще е добро представяне, а с оглед на последните ни изяви на европейски финали ще бъде една крачка напред“.