0

FIBANK устрои стилно изпращане на националния отбор по художествена гимнастика преди заминаването му за Париж.

Президентът на БФХГ Илиана Раева, грациите, техните треньори и целият екип получиха плюшени лъвчета, които да им донесат късмет на най-големия спортен форум, който започва след броени дни. На събитието не присъстваха момичетата от ансамбъла и техният треньор Весела Димитрова, които са на лагер, но колегите им им взеха по една плюшена играчка, която да им бъде подарена по-нататък.

„Това е един символичен жест, който редовно правим за българските олимпийци. Този път решихме да се фокусираме върху художествената гимнастика, не защото я подкрепяме толкова през годините, а защото няма да е грешно да кажем, че най-високите успехи, които постига България в спорта напоследък, идват от художествената гимнастика, а това ни прави много горди“, заяви Никола Бакалов, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на FIBANK.

„Очакваме или поне много се надяваме България да бъде най-малко на почетната стълбичка, защото там й е мястото, особено в художествената гимнастика. Надявам се вашият труд да достигне своя апогей на сегашните олимпийски игри, за което ви стискаме палци“, добави Бакалов.

След края на официалната част присъстващите се снимаха за спомен, а грациите и целият екип на националния отбор по художествена гимнастика бе изпратен с пожелания за успех и много медали от предстоящите игри в Париж.