0

Г ардът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри няма да се завърне в игра през следващите две седмици, въпреки че от клуба заявиха, че звездата "има добър напредък" в лечението.

Къри получи травма на лявото рамо по-рано този месец и първоначално беше обявено, че ще бъде извън състава за "няколко седмици". 

Гардът се контузи при 119:125 от Индиана Пейсърс на 14 декември.

От ръководството на четирикратния шампион отказаха да посочат по-точна дата за връщането на Къри в игра, но феновете на тима вече знаят, че той ще отсъства още две седмици.

"Стеф Къри, който претърпя сублуксация на лявото рамо на 14 декември срещу Индиана и пропусна последните четири мача на отбора, наскоро беше прегледан отново. Прегледите показаха, че той има прогрес, но ще претърпи нови тестове след две седмици", се казва в изявление на отбора.

34-годишният Къри има средни показатели през сезона от 30.0 точки, 6,6 борби и 6,8 асистенции на мач, пише ДПА.

Уориърс спечелиха титлата през миналия сезон, но имат затруднения от началото на кампанията и са записали 15 победи и 18 поражения, което се случва едва за втори път през последните 10 години.

Центърът на Сакраменто Кингс Домантас Сабонис, който контузи дясната си ръка в мач на тима в петък, ще бъде подложен на допълнителни тестове, за да се определи колко дълго ще бъде извън игрището, съобщава ESPN.

Сабонис премина прегледи, които потвърдиха контузията, която той получи в четвъртата четвърт при загубата със 111:125 от Вашингтон Уизардс.

Двукратният участник в Мача на звездите с Индиана Пейсърс, Сабонис има основен принос за доброто представяне на Кингс този сезон. 26-годишният играч има средни показатели от 17,9 точки, 12,4 борби и 6,0 асистенции за тима в Западната конференция.

Сабонис премина в Сакраменто миналия февруари в сделка, която изпрати гардовете Тайрис Халибъртън и Бъди Хийлд в Индиана. Кралете не са участвали в плейофите от 2006 година насам.

Междувременно, баскетболистът на Денвър Джеф Грийн ще отсъства поне месец заради контузия на ръката. Отборът потвърди, че Грийн е с изкълчен пръст и фрактура на лявата си ръка. Той получи травмите в четвърта част при победата със 120:107 срещу Портланд в петък.

36-годишният Грийн има средно 7,5 точки, 2,8 борби и 19,3 минути в 24 мача този сезон.