0

Т ийнейджърът Артур Фис поднесе най-голямата изненада от началото на турнира по тенис на клей в Хамбург от сериите АТП 500.

В среща от четвъртфиналите 19-годишният французин се наложи с 6:0 и 6:4 над поставения под номер 1 в схемата Каспер Рууд от Норвегия.

Въпреки все още малкия си опит в мачове на подобно ниво Фис, който е номер 71 в света, напълно надигра финалиста от последните две издание на "Ролан Гарос" Рууд.

Французинът спечели 29 от разиграни 44 точки в първия сет, като реализира три от шестте си възможности за пробив.

Във втория сет играта бе равна до 4:4, но в края на частта Рууд отново се пропука и Фис взе победата с четвъртия си пробив в мача.

На полуфиналите французинът, който вече си гарантира 180 точки за световната ранглиста, ще играе с олимпийския шампион Александър Зверев.

Германецът, който е номер 4 в схемата на турнира, нямаше големи затруднения срещу друг 19-годишен французин - Люка ван Аше, и го победи с 6:3, 6:4 за точно 90 минути игра. 

По-сериозно предизвикателство за представителя на домакините бе вторият сет, в който той допусна ранно изоставане от 0:3 гейма, но с повече опит и рутина Зверев успя да обърне хода на играта.

В другия полуфинал съперници ще бъдат сърбинът Ласло Джере и китанецът Чжъчжън Чжан.

Джере елиминира защитаващия титлата си италианец Лоренцо Музети след 7:5, 6:3, докато Чжан се наложи с 6:4, 6:4 над германеца Даниел Алтмайер.