0

С върши се, няма за какво да размисляме и да се връщаме. Това беше!, бяха първите думи на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика след невероятния спектакъл „Сън“, който бе и техен бенефис. 
„Много мечтаехме за този момент, точно за такъв спектакъл и наистина се надявам да се е получило добре и да се е харесало на зрителите“, сподели капитанката Симона Дянкова. 
Всички грации признаха, че въпреки че не са имали възможност да гледат какво се случва на килима в „Арена Армеец“, тъй като са били ангажирани с преобличане и приготовления, са плакали зад кулисите особено при думите на Илияна Раева и треньорката им Весела Димитрова.


Самата Илияна благодари от цялото си сърце на всички момичета и на целия екип, стигнали заедно до успеха и после изчете пред пълната зала прочувствения пост на Стефани Кирякова в социалните мрежи.

„Не очаквах, че ще го направи. Снощи се чух с нея по телефона, за да си поговорим, след като го бях публикувала. И тази вечер, когато се приготвяхме за последното си изпълнение, чух, че тя го чете и за мен това е голяма чест. Защото това са думи, които написах наистина от дъното на душата си и не мога да повярвам, че тя в малкото време, което имаше да каже нещо, избра за каже точно това. Много й благодаря! И благодаря на всички тези момичета, защото без тях нямаше да бъде това, което съм!“, каза пък самата Стефани след спектакъла. 
Всички бяха категорични, че бенефисът е бил много по-емоционален и различен като усещане дори от спечелването на олимпийската титла. „Да играеш пред пълни трибуни е много по-различно. Дори аз, която трудно се разплаквам от вълнение, днес плаках при думите на нашата треньорка“, откровена бе Симона.
Вълнение отново да е сред бившите си съотборнички имаше и за Теодора Александрова, която бе част от ансамбъла в неговите първи години. Единствената отсъстваща бе Елена Бинева, която присъства със свое видео обръщение от Хонконг, където работи като модел.

Искаме да кажем едно огромно благодарим на Ели Бинева

 която наистина нямаше как да присъства тази вечер, но вярвам, че духом беше с нас. С нея продължаваме да поддържаме доста близък контакт, въпреки голямото разстояние и за нея също всичко приключи днес. Убедена съм в това, защото тя също психически вървеше до самия финал с нас. И всичко, което направи с нейното отказване, беше само и единствено с цел този отбор да успее. Не знам дали хората могат да си представят каква жертва е това и просто искаме да й благодарим за това!“, каза още Стефани Кирякова. 
Според капитанката Дянкова ключът към успеха на отбора е това, че не са се главозамаяли от успехите. „Имахме треньор, който се грижеше да сме здраво стъпили на земята. Ние много добре знаехме, че спечелването на един златен медал не ни прави златни момичета. Радвахме се, но продължавахме да се готвим, защото имахме цел и всяко едно състезание за нас беше като тренировка за олимпиадата“. 
На своите наследнички олимпийските шампионки пожелаха да бъдат различни, да бъдат открояващи се от тях, да имат свой облик още с първото излизане на килима, за да може, „колкото и да ни е мъчно да забравите бързо за нас“, допълни Симона. 
За пръв път сутринта след бенефиса момичетата ще имат свободен от тренировки ден и се надяват вече да усещат все повече какво е да си „нормален човек“. 
„Наистина не сме спирали с тренировките, защото след олимпиадата се готвихме за световното, после като се върнахме започнахме да готвим бенефиса и още не сме усетили какво е да се събудиш сутринта да не знаеш какво да правиш“, призна Мадлен Радуканова.