0

А нсамбълът на България спечели сребърен медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в италианския град Пезаро. Това е второ отличие за българския тим, след като по-рано вчера Стилияна Николова завоюва бронз при жените. 

Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и Маргарита Василева имаха едно изпускане по време на композицията си с две топки и три ленти и получиха оценка 29.250 точки, от които 14.200 за трудност.

В петък българките имат 33.000 на пет обръча. Така възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска събраха сбор от 62.250 точки и се класират за финалите и на двата уреда днес.

Титлата в многобоя взеха домакините от Италия с 68.350 точки, а на трета позиция завърши Китай с 60.650 точки. В надпреварата участваха общо 14 ансамбъла.
Със завоюваните сребърни медали в Пезаро ансамбълът ни спечели Световната купа в многобоя, благодарение на титлите в София и Ташкент. Днес в Пезаро са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.