0

Н ай-добрият български гребец Кристиан Василев направи емоционално обръщение, след като няколко стотни го разделиха от олимпийската квота.

31-годишният пловдивчанин остана 10-и на световното първенство в Белград, където с визи за Париж 2024 се сдобиха първите 9 в скифа.

„Случиха ми се неочаквани и трудно обясними неща. Направих страхотна последна гонка и до последните 30 м всичко беше повече от добре. Оставаха ми не повече от 5 загребвания, от които аз някакси обърках 2 поредни и буквално спрях лодката точно преди финала... Нещо крайно нетипично за мен. Всеки, който е запознат с изявите ми знае, че в последната част от дистанцията съм най-силен. След това бях съкрушен. Това беше вчера. Днес вече съм приел събитията и отново съм мотивиран да гоня целта си и съм сигурен, че ще я постигна. Вярвам, че всяко нещо се случва с причина! Ще имам втори шанс на европейската квалификация в Сегед през април 2024. Благодаря на семейството ми, че бяха до мен и на всички хора, които не спират да ме подкрепят! Щастлив съм, че ви имам!“, сподели във „Фейсбук“ Василев, след като завърши четвърти във финал „Б“ на световното.

Припомняме, че квота за олимпийските игри в скифа при жените спечели Десислава Ангелова.