0

Б оксовият мач в тежка категория между британеца Тайсън Фюри и украинеца Олександър Усик бе отложен, след като Фъри получи сериозна аркада над дясното око по време на спаринг двубой, съобщи Ройтерс. Колосалното боксово събитие за титлата във всички версии в тежка категория предизвика огромен интерес, но сега е поставено под въпрос самото му провеждане..

Двамата световни шампиони трябваше да се бият на 17 февруари в Рияд, Саудитска Арабия. Според бившия световен шампион в категорията Ленъкс Люис на Тайсън Фюри ще са му нужни поне 3 месеца, за да излекува аркадата, която е порена на същото място.

"Напълно съм отчаян, след като се готвих толкова дълго за боя и бях в супер кондиция. Чувствам се зле заради всички, които са разочаровани", каза Фюри.

"Циганският крал", както се перчи британецът, щеше да спечели 70 милиона паунда при победа над Усик от заложената премия от 100 милиона лири за шампиона. Усик държи световните титли на WBA, WBO и IBF, докато Фюри - на WBA.

От отлагането за неопределено време на мача губят не само организаторите, но телевизиите, спонсорите. Цената за двубоя по телевизията за американските фенове от 69,99 щатски долара предизвика силно възмущение сред публиката в САЩ.

Източник: БТА