0

"Ферари" представи новата си кола чрез онлайн церемония, докато прави още един опит да сложи край на дългата суша във Формула 1 без титлата преди сезон 2024 и преди пристигането на Люис Хамилтън през следващата година.

Пилотът Шарл Льоклер нарече колата SF-24 с традиционната червена окраска "определено стъпка напред" в опита им да прекъснат доминацията на Макс Ферстапен и "Ред Бул".

"Ферари" не са печелили титла при конструкторите от 2008 година, а последната при пилотите е на Кими Райконен от 2007-а.

Миналогодишната кола беше бърза, но й липсваше състезателно темпо, след като Льоклер завърши пети, а Карлос Сайнс седми. Сайнс постигна единствената победа за сезона в Сингапур, единственото състезание за 2023 година, което не беше спечелено от "Ред Бул".

Шефът на "Ферари" Фредерик Васьор не пожела да прави никакви прогнози, но каза, че "трябва да започнем оттам, откъдето спряхме в края на миналия сезон, когато бяхме постоянни лидери, с оглед постоянно да се подобряваме във всички области".

"Ферари" представи болида чрез видео презентация от централата си в Маранело и каза, че SF-24 ще бъде по-лесен и по-предсказуем за шофиране от предишните модели.

"Очаквам колата да бъде крачка напред в няколко области и от впечатлението, което създадох в симулатора, мисля, че сме там, където искаме да бъдем. Този сезон целта е да бъдем водещи през цялото време и искам да дам на нашите фенове много поводи за радост", коментира той.

Източник: БТА