0

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров беше спрян на 1/4-финалите на Мастърс турнира в Индиън Уелс. 

Гришо, който игра полуфинал тук миналата година, отстъпи на седмия поставен Андрей Рубльов от Русия с 5:7, 2:6 след час и половина игра.

Българинът бе равностоен на своя съперник в първия сет, но във втория загуби желае да се бори и отстъпи лесно.

При 5:4 в първата част Рубльов сервираше за сета, но Димитров върна пробива, при това на нула, с отлична игра за радост на многобройните български фенове по трибуните. За съжаление веднага след това руснакът направи нов брейк и отново подаваше за частта. Този път 24-годишният московчанин поведе с 40:0, но направи двойна грешка, а после Григор доведе нещата до равенство. При четвъртия сетпойнт руснакът сложи край с ас.

В следващата част Рубльов проби за 2:1. 30-годишният хасковлия допусна нов брейк за 1:4 след четвъртата си двойна грешка. В осмия гейм Димитров отрази мачбол при своето подаване и взе играта. После руснакът сервираше за място на полуфиналите. Димитров стигна до точка за връщане на единия пробив, но не успя. След това съперникът стигна до втория си мачбол и го реализира след ретур в аут.

За участието си в Индиън Уелс Григор заслужи 180 точки и 179 940 долара от наградния фонд. Той ще се изкачи в световната ранглиста вероятно с пет места до №30 през следващата седмица, когато ще участва на Мастърс 1000 турнира в Маями, Флорида.