0

Н ай-добрият ни тенисист за всички времена Григор Димитров стартира участието си на турнира на закрито от категория АТР 250 във Виена срещу най-високо ранкирания китаец – 46-ия в света Жижен Жанг. Мачът ще се състои в сряда, 23 октомври, на централния корт и ще започне точно в 15 часа българско време.

Гришо, който е поставен под №3 в схемата, ще има шанса да се изправи срещу победителя от двубоя между Фабиан Марошан (Унг) и Томас Махач (Чех), ако преодолее Жанг, с когото никога не се е срещал.

Стабилното представяне във Виена е фундаментално за Григор, който продължава битката за място на финалите на АТР в Торино (Ит).

В момента той заема 9-а позиция в световната ранглиста и 11 в годишната класация с 3100 точки, като пред него са Томи Пол, Алекс де Минор и Андрей Рубльов, който държи 8-ото място.

Григор ще трябва да постигне силни резултати във Виена, Париж и евентуално в Белград или Метц, за да си осигури място в Торино.

Интересното е, че след мача на нашето момче в австрийската столица е този на американеца Томи Пол, от когото загуби на финала на предния турнир в Стокхолм.