0

Григор Димитров ще се изправи срещу Яник Ханфман или Якуб Меншик в първия си мач на „Мастърс“ турнира в Мадрид. Това отреди жребият за основната схема на надпреварата, която ще се проведе от 24 април до 5 май. Димитров е №9 в схемата и започва директно от втори кръг.

До момента българинът не е играл с Меншик, докато срещу Ханфман се е изправял веднъж. Това се случи на тазгодишния турнир в Маями, където първата ни ракета разгроми германеца с 6:0, 6:1. От своя страна 18-годишният Меншик имаше силен старт на сезона, като игра за титлата в първия си турнир за сезона в Канбера, а след това игра за трофеия и в Доха в първия си ATP финал, но загуби и двата двобоя. При достигане до трети кръг Димитров ще се изправи срещу някой измежду Йошихито Нишиока, Феликс Оже-Алиасим и Адриан Манарино. Най-вероятно опонент за потенциалния осминафинал е Каспър Рууд, който предни дни спечели титлата в Барселона.

Водачът на схемата Яник Синер започва участието си в испанската столица с мач срещу Лоренцо Сонего или квалификант. Вторият поставен Карлос Алкарас стартира срещу Александър Шевченко или Артур Риндеркнеш. Третият в схемата Даниил Медведев очаква Кристофър О’Конъл или Матео Арналди.

Рафаел Надал ще се завърне в Мадрид с мач срещу световния №1028 Дарвин Бланч. При достигане до втори кръг Матадора отново ще се изправи срещу Алекс де Минор, от когото загуби в Барселона.