0

Г ригор Димитров е на върха! Най-добрият български тенисист спечели титлата от турнира в Бризбейн за втори път в кариерата си! Това се случи след епичен финал срещу младия и напорист Холгер Руне от Дания. Гришо надви опонента си след 7:6 (5), 6:4 за над 2:15 часа. На централния корт "Парт Рафтър" опитът бе ключов за Гришо. Това е първа титла за него от далечната вече 2017 година и общо девета в кариерата му. Турнирът в Бризбейн пък става първия, който българинът печели два пъти. Гришо триумфира с тази титла през 2013 година.

Как обаче се разви финалът?

Григор Димитров - Холгер Руне 7:6 (5), 6:4

ПЪРВИ СЕТ

Първата част бе много драматична и изпълнена с дълги и красиви разигравания! В нея не се стигна до пробив, а интересното е, че в нито един от 12-те гейма подавачът не спечели на нула. Гришо стигна до няколко точки за пробив, но Руне му отговори подобаващо. Датчанинът също имаше своите шансове, но опитът на българина си каза думата. В тайбрека Григор дръпна рано в резултата. Все пак той потрепери, но затвори сета със 7:5 точки.

Продължавам към следващата, обяви Гришо след големия успех! Родителите му не дочакаха награждаването

ВТОРИ СЕТ

Втората част също бе на надлъгване. В третия гейм, в който сервираше Руне - Григор буквално измъчи съперника си. Стигна до девет равенства на точките. В крайна сметка Холгер удържа подаването си. Първият пробив в мача дойде при 3:3 е сервис на датчаните. Страхотни топки на Гришо доведоха до 40:15 за българина. Датчанинът отрази първата възможност, но удар в аут осигури предимството за Димитров. Той стигна до първите са два мачбола при 5:3 гейма, но Руне удържа. Димитров нямаше проблем при подаването, а с това вдигна и титлата в Бризбейн!

 

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX