0

Г ригор Димитров се присъедини към редицата тенисисти, спортисти, звезди от шоубизнеса и други публични фигури, които изразиха възхищението си от Серена  Уилямс, която се сбогува с тениса след загубата в третия кръг на US Open. В Инстаграм българският тенисист, който е близък приятел с американката, както и със сестриа ѝ Винъс, написа: „Никога няма да има друга Серена.“ Наскоро той гледа един от последните мачове на Уилямс в Синсинати в компанията на дъщеря ѝ Олимпия.

Поздравите в социалните мрежи заваляха веднага след края на мача на Серена на „Артър Аш Стейдиъм“.

„Поздравления за невероятната кариера, Серена! Колко големи късметлии сме да видим как едно младо момиче от Комптън израсна, за да стане един от най-великите спортисти на всички времена“, написа Мишел Обама. 

Легендата в тениса Били Джийн Кинг, която изгледа мачовете на Серена на живо в Ню Йорк, написа: „Невероятната ѝ кариера остави следа в историята. А най-големият ѝ принос може тепърва да дойде. Благодаря ти, Серена, твоето пътуване продължава.“

Легендата в плуването Майкъл Фелпс смята, че Серена е променила не само тениса.

„Успехите ѝ говорят сами за себе си, но едно от нещата, за които ѝ се възхищавам най-много, е, това, че никога не се предава. Тя е голям пример за всички нас“, каза рекордьорът по олимпийски титли.

Суперзвездата в голфа Тайгър Уудс, на когото Серена благодари лично за това, че ѝ е дал съвет в момент, в който се е чудила дали да спре или не, също я засипа с похвали: „Серена, ти си най-великата на корта и извън него. Благодаря ти, че вдъхнови всички нас да преследваме мечтите си. Обичам те, сестро.“

„Серена е най-великата, която някога го е правила. Това, която направи за тениса, за жените, е безпрецедентно“, коментира звездата в НБА Леброн Джеймс.

„25 години. Шампионка. Герой. Легенда завинаги“, написа Опра Уинфри.