0

Г ригор Димитров остана много доволен от победата, която постигна над носителя на три титли от Големия шлем Анди Мъри в първия кръг на турнира в Бризбейн.

Българинът спечели мача с 4:6, 7:5, 6:2 за близо два часа и половина игра, като показа, че е запазил формата, с която завърши миналата година и която му позволи да играе във финала на турнира "Мастърс 1000" в Париж.

"Никога не е лесно срещу Анди. През седмицата се видяхме няколко пъти, говорихме с него и се радвам, че отново се срещнахме на корта. Радостен съм, че имаше и толкова много хора по трибуните, които да ни подкрепят", заяви българинът в интервюто си на корта след победата.

"През последните шест месеца съм здрав и това ми позволява да бъде постоянен в играта си седмица след седмица. Давам всичко от себе си, но това не е толкова лесно. Днес почувствах малко ръжда в началото, ако трябва да бъда честен, но се опитвам да намеря играта си. Искам да се наслаждавам на това, което правя на корта", добави той.

Българинът бе попитан и за проблемите, които имаше с ракетите си, след като на няколко пъти в мача скъса кордаж.

"Останаха ми още три ракети за този мач. В професионалния спорт кордажът винаги е поставен под риск. Надявам се в Мелбърн да нямам такива проблеми, но за всеки случай ще поръчам още няколко ракети", завърши Димитров, който се готви за участието си на Откритото първенство на Австралия.