0

Г ригор Димитров остана много доволен от играта, която показа при победата си 6:2, 6:4 срещу световния номер 2 Карлос Алкарас, двукратен победител в турнирите от Големия шлем.

Тя го класира за пръв път на полуфинала на „Мастърс 1000“ в Маями, където го очаква германецът Александър Зверев. 

Григор има само 1 победа в досегашните си 8 мача със Зверев – преди 10 г. в Базел, а 4 от седемте му загуби са през миналата година (3 от тях на твърди кортове на открито и една на червено в Ролан Гарос).

Успех над високия почти 2 м хамбургчанин довечера ще върне Гришо в топ 10 на световната ранглиста за пръв път от октомври 2018 година насам.

"Мисля, че за да победиш Алкарас, трябва да играеш най-добрата си игра. Влязох в мача много фокусиран и от самото начало имах много ясна идея какво трябва да правя", каза Димитров след срещата с тенисиста, от когото Испания очаква да заеме мястото на легендата Рафа Надал.

"Понякога гениалните неща са простите неща. Да спечелиш срещу него обаче е много, много трудно, но аз имах възможност да диктувам темпото на игра. 

Мисля, че успях да чета играта малко по-добре спрямо предишната ни среща в Шанхай. 

Смятам, че се представих на много добро ниво през целия мач и съм доволен, че го затворих в два сета", добави българинът.

"Опитвах се да използвам всяка възможност, която имах. Дори на втори сервис гледах да атакувам винаги. 

Правех всичко възможно, за да го поставя в трудна позиция. Смятам, че трябва да продължа да бъда агресивен, да излизам по-често на мрежата и да движа повече топката", завърши Григор Димитров, цитиран от БТА.