0

Г ригор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Ротердам от сериите АТР 500 с награден фонд 2,29 милиона евро.

Първата ракета на България се наложи в два сета над 86-ия в света унгарец Мартон Фучович с 6:3, 7:5.

Българинът, номер 6 в схемата на турнира, който миналата година достигна до полуфиналите, направи по един пробив в двата сета и стигна до успеха за 89 минути игра.

В първия сет двамата печелеха подаванията си до осмия гейм, в който Димитров проби и поведе с 5:3, след което приключи сета на свой сервис.

Във втория ситуацията бе идентична, но българинът имаше критичен момент в десетия гейм, в който Фучович имаше сетбол. Григор отрази точката за пробив, след което направи на свой ред направи пробив и приключи срещата на свой сервис с втория си мачбол за 7:5.

Григор Димитров ще играе срещу Александър Шевченко на четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд от 2.29 милиона евро. Състезаващият се за Казахстан руснак победи изненадващо Холгер Руне с 6:4, 1:6, 6:3.

Намиращият се на 57-мо място в световната ранглиста Шевченко направи решителен пробив за 5:3 в третия сет, след което сервира успешно за спечелване на двубоя, продължил час и 37 минути.

Датчанинът, който е на седмо място в класацията на АТП и беше смятан за фаворит в мача, допусна много колебания в последната част и приключи участието си в турнира.

Димитров и 23-годишният Шевченко до момента не са играли един срещу друг.

Източник БТА