0

Г ригор Димитров ще се изправи срещу Диего Шварцман в първия двубой от програмата на корт „Симон Матьо“ в петък. Двамата ще излязат за мача, който започва в 12:00 часа на обяд и ще премерят сили в спор за място на осминафиналите в турнира. 

Това ще бъде пети дуел между двамата, като до момента Димитров води с 3-1 победи. За последно те се срещнаха на червените кортове в Мадрид преди няколко седмици, а бившият №3 в света беше повече от убедителен – 6:0, 6:3. 

В същото време поставеният под номер 2 в основната схема Даниил Медведев се класира за третия кръг след победа над сърбина Ласло Джере с 6:3, 6:4, 6:3 за 2.37 часа.

Руснакът, който достигна четвъртфиналите на "Ролан Гарос" миналата година след четири последователни отпадания в първия кръг, понякога изпитваше затруднения, но гъвкавостта му компенсираше липсата на добро движение по клея.

Следващата му среща ще бъде с 28-ия поставен Миомир Кецманович от Сърбия, който елиминира Александър Бублич (Казахстан) с 4:6, 7:5, 6:2, 6:1.

Медведев, който спечели Откритото първенство на САЩ миналата година и загуби финала на Откритото първенство на Австралия този сезон, пристигна на "Ролан Гарос" само с един мач на клей, след като претърпя операция от херния през април.

За третия кръг се класира още номер 8 Каспер Рууд (Норвегия), който елиминира Емил Руусувуори (Финландия) с 6:3, 6:4, 6:2. Датчанинът Холгер Руне победи Хенри Лааксонен (Швейцария) с 6:2, 6:3, 6:3. 

Белгиецът Давид Гофен спечели срещу номер 24 Франсес Тиафо (САЩ) с 3:6, 7:6(1), 6:2, 6:4 за три часа игра. Представителят на домакините Юго Гастон се наложи над Педро Качин (Аржентина) с 6;4, 6:2, 6:4.