0

П ървата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров отстъпи осем позиции в публикуваната днес световна ранглиста и вече е номер 32.

Димитров, който не участва в турнири през миналата седмица, падна с осем позиции с 1280 точки и вече е 32-и в класацията на АТР. За последно той беше извън първите 30 на 6 март, когато беше 35-и.

Тази седмица той се връща на корта на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Шампионът от 2013 година Димитров е шести в схемата и ще започна, най-вероятно утре, участие с мач срещу чеха Иржи Лехечка.

Димитър Кузманов изгуби 39 места и от днес е 207-и. По три позиции надолу са и останалите българи в топ 500. Адриан Андреев е №217, а вчерашният победител от турнира в Созопол Александър Лазаров - №317.
На върха няма промени. Челното трио е Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Каспер Рууд.

При жените Виктория Томова отстъпи една позиция и е 94-а в класацията на Женската тенис асоциация. Тази седмица тя ще участва в WTA 125 турнира в Руан, Франция. В първия кръг утре 27-годишната софиянка ще се изправи срещу Симона Валтерт от Швейцария, съобщи БНР.

Изабелла Шиникова изкачи 5 места и е вече №232.

Гергана Топалова записа ново рекордно класиране. Пловдивчанката прескочи 22 позиции до 310-ата.

Гигантски скок направи шампионката от първия турнир в Созопол Денислава Глушкова. Тя прелетя 485 места до върховия за 18-годишната тенисистка №600.

Продължава да води Ига Швьонтек, която спечели титлата в Сан Диего. След нея са отново Онс Жабьор и Анет Контавейт, която обяви, че е е приключила сезона.