0

Г ригор Димитров за пореден път взриви социалните мрежи. Това се случи след победата му над Хуберт Хуркач с 6:1, 4:6, 6:4 на четвъртфиналите в Париж. В интернет едно от изпълненията на българина направо счупи броячите. Става въпрос за най-красивия удар на българина срещу поляка дойде в шестия гейм на първия сет. Тогава Григор излезе в близост до мрежата, а Хуркач опита да направи лоб, с който да го прехвърли.

Последвалото обаче хвана неподготвен и самия поляк. Димитров направи няколко крачки назад и скочи високо във въздуха за атрактивен смач с бекхенд с гръб към мрежата. И му се получи брилятно. "Окачете това в "Лувъра"!". По този начин домакините на Мастърс турнира в Париж описаха шедьовъра на Григор, който несъмнено е удар на деня.

Започнаха и джедайски колежи, в които Григор е хванал светлинен меч, за да се дуелира срещу Дарт Вейдър. Хиляди лайкове и коментари заляха изпълнение навсякъде!

Иначе се оказа, че Гришо за пръв път постигна победи над четирима тенисисти от топ 30 на мъжката ранглиста само в рамките на един турнир от ATP. Преди Хуркач, глава пред Гришо във френската столица преклониха Лоренцо Мусети, Даниил Медведев и Александър Бублик.

Дано, сега на ред да Стефанос Циципас! Двата играят днес след 15:00 часа българско време!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX