0

Г ригор Димитров разкри любопитни неща на брифинга преди предстоящия тенис турнир у нас Sofia Open. „Играл съм и съм побеждавал всички тенисисти в турнира и не се страхувам от никого. Винаги съм се радвал, когато съм на българска земя. Готов съм да чуя едно мощно “Мачкай, Гришо”. Очаквам много добра публика, всеки би искал една доза увеличение на пулса, за да се зареди с позитивни емоции“, обясни той.  „Опитвам се да използвам позитивната енергия от феновете. Аз където и по света да играя, има българска подкрепа и винаги се чувствам много добре и се опитвам да я използвам. Няма нещо по-хубаво от това да играеш на родна земя. И естествено си пожелавам още една неделя да прекарам тук. Така се случват нещата в последните години, че турнирите са в странен график. Имаше много промени през последните две-три години, всичко беше много деликатно. Всичко беше много различно като планиране“, каза още Григор.

„За момента съм добре, след US Open имах време за почивка и равносметка. Имах генерални изследвания, за да видя дали съм във форма. Исках да тренирам всеки ден и да се чувствам добре, но след US Open не бях в кондиция не само за тренировките. Трябваше да съм максимално добре, а затова отказах и Метц, целта беше да съм сто процента готов за София“, сподели още Димитров.

Той говори и по темата за нов треньор. „Обмислям още за треньор, решението беше взето и продължавам напред без да бързам. Годината като цяло е добра, но очаквах малко повече от себе си в дадени моменти. Имаше малки контузии и проблеми, които пречеха, но това е тенисът. В този спорт има всяка седмица турнири и понякога, когато изпуснеш седмица без тренировка, изоставаш и губиш форма“, каза Димитров, който не може да потвърди все още дали ще участва за Купа „Дейвис“.

Гришо говори за края на кариерата на великия Роджър Федерер. „Преди да пусна снимката с Роджър, исках да напиша нещо, но не знаех какво да кажа за него. Сутринта си бях направил една чернова, но не се получи, а после втора-трета-четвърта… Той ми беше написал дълго съобщение след мача ми с Австралия с Рафа. Още си го пазя. Почнах да го чета и оттам намерих думите. Винаги съм се възхищавал на Роджър за неговата настройка да мисли само за следващата точка. Ясно е, че уменията му са невероятни, но психическата му настройка преди мач, след мач и по време на мач, е страхотна“, каза той. „С времето сякаш семейството е най-ценно за мен и оттам започва всичко“, добави Григор.