0

Н ай-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Хуберт Хуркач в мач от четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж. Двамата ще открият програмата на Централния корт във френската столица днес не преди 15:00 часа българско време.

Григор стигна до тази фаза на надпреварата за втори път в кариерата си, след като победи последователно Лоренцо Музети, третия в света Даниил Медведев и Александър Бублик. От своя страна полският му опонент, 11-и в схемата, елиминира един след друг Себастиан Корда, Роберто Баутиста-Агут и Франсиско Серундоло.

Хуркач и Димитров имат три официални мача до момента помежду си, като българинът е спечелил и трите, включително в Ротердам по-рано тази година. Любопитно е, че и в трите сблъсъка 32-годишният хасковлия стигна до успеха след тайбрек, като единствено в Ротердам съумя да триумфира в два сета.

Ако преодолее и Хуркач, който се намира в чудесна форма, като спечели титлата на Мастърса в Шанхай и игра финал в Базел, Гришо ще се класира за втория си полуфинал в зала „Берси“ след 2019-а, където го чака един измежду Стефанос Циципас или Карен Хачанов.