0

Х уберт Хуркач, номер 10 в световната ранглиста по тенис за мъже, ще играе на Sofia Open 2022, съобщиха организаторите. 

Полякът е седмата голяма звезда, потвърдила участие в София, след Григор Димитров, Яник Синер, Гаел Монфис, Пабло Кареньо Буста, Стан Вавринка и Лоренцо Музети. 

Седмото издание на турнира от сериите ATP 250 ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" от 25 септември до 2 октомври.

Хуберт Хуркач е рекордьор по ранкинг в историята на полския тенис. 196-сантиметровият гигант е №10 в актуалния вид на световната ранглиста, което е с място под абсолютният му връх, датиращ от ноември миналата година. Той е петкратен шампион на сингъл в турнири на ATP, като най-престижната от тях дойде в Маями през 2021 година. 

През юни стана шампион на престижната надпревара на трева в Хале, като на финала спечели срещу световния №1 Даниил Медведев за само 63 минути. Любопитно е, че Хуркач е последният тенисист, побеждавал Роджър Федерер. Това се случи в четвъртфинала на миналогодишния „Уимбълдън”.

В седмото издание на Sofia Open ще играят двама бивши шампиони – Григор Димитров и италианската сензация Яник Синер. Участието си заяви и един от най-големите шоумени в тура и финалист от миналогодишното издание - Гаел Монфис. В България пристига и носителят на три титли от „Големият шлем“ Стан Вавринка. 

Ще играе също шампионът от „Мастърс”-а в Монреал този месец Пабло Кареньо Буста, а в София ще видим и още една италианска звезда на бъдещето и актуален член на топ 30 в света - Лоренцо Музети, спечелил наскоро титлата на ATP 500 турнира в Хамбург. 

Така Sofia Open 2022 за пореден път се превръща в един от най-силните турнири от сериите ATP 250, а българската публика ще има шанса да гледа на живо сериозен брой от най-добрите в света.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба – онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.  

До полунощ на 30 август продължава специалната промоция. Феновете имат възможност да купят индивидуални или пакетни билети със сериозно намаление от 20%.