0

Г ригор Димитров ще започне участието си на турнира по тенис в зала в Марсилия (724 000 евро) с мач срещу американеца Себастиан Корда или квалификант.

Поставеният под №2 хасковлия ще почива в I кръг, а във втория ще се изправи срещу победителя от мача между американеца или съперник от квалификациите. След това потенциален съперник на българина е чехът Иржи Лехечка, №8 в схемата, а на полуфиналите той може да се изправи срещу руснака Карен Хачанов, №3 в схемата и шампион за 2018 г., или канадеца Феликс Оже-Алиасим (Кан, №7).

Първата ни ракета при жените Виктория Томова ще участва на WTA 250 турнира в Клюж-Напока (Рум), където е поставена под №7 и стартира срещу 87-ата в света Камила Осорио. 22-годишната колумбийка спечели единствения си мач с 65-ата в ранглистата българка досега – в Гуадалахара през 2022 г.

Очакваната смяна на върха в женския тенис няма да се състои, след като шампионката от Мелбърн Арина Сабаленка шокира организаторите с късно отказване от супертурнира WTA 1000 в Доха. Така №1 остава Ига Швьонтек (Пол), която спечели в Доха през последните 2 г.