0

Г ригор Димитров направи нещо невиждано, класирайки се за първия си 1/4-финал на „Ролан Гарос“ в своето 15-о участие в турнира!

33-годишният българин надигра в много качествен и емоционален двубоя своя добър приятел Хуберт Хуркач от Полша със 7:6(4), 6:4, 7:6(3) след близо 3-часова битка. 

Това бе шеста победа от шест мача за Димитров срещу Хуркач. С този успех Гришо записа победа №21 на „Ролан Гарос“ и №90 в турнирите от Големия шлем и вече има класиране за четвъртфиналите на всички турнири от голямата четворка.

Това е и четвърта поредна победа за Григор на тазгодишния „Ролан Гарос“ при само един загубен сет. На четвъртфиналите българинът ще играе срещу №2 в световната ранглиста Яник Синер от Италия или №79 Корентен Муте от Франция.

По време на мача си с Хуркач Григор отново показа голямата си класа, като изумяваше публиката с отиграванията си. На два пъти той дори рискува здравето си, падайки на корта, за да спаси топката. При едно приземяване на ръката си със стискана ракета протече и кръв и той трябваше да вземе медицински таймаут. 

И след края на мама Григор Димитров продължи да обяснява на Хуберт Хуркач, че не е бил ощетен при спорната ситуация 

 И след края на мама Григор Димитров продължи да обяснява на Хуберт Хуркач, че не е бил ощетен при спорната ситуация 
Gulliver/GettyImages

И двамата тенисисти, които са добри приятели, демонстрираха изключително джентълменско поведение, като взаимо аплодираха добрите си отигравания. При едно такова Григор спря да играе, тъй като Хуркач бе изпратил топката в аут, което предизвика гнева на поляка. Димитров направи всичко възможно, за да обясни на Хуберт правотата си и да се увери, че не се чувства засегнат.