0

Г ригор Димитров счупи каръка и най-накрая победи германеца Александър Зверев. Асът ни спечели полуфинала в Маями срещу олимпийския шампион с 6:4, 6:7 (4), 6:4. Това му осигури битка за титлата на Мастърс-а срещу Яник Синер, който надви Данийл Медведев 6:1, 6:2 в другия полуфинал. 

Така Гришо ще има шанса да спечели втората си титла на турнир от сериите "Мастърс 1000" след триумфа си в Синсинати през 2017 г.  С класирането си на финала 32-годишният българин, който в момента е 12-и в световната ранглиста, ще влезе в Топ 10 от понеделник. Това е първото му влизане в десетката от 2018-та година. Димитров загуби седемте си последни мача срещу Зверев. Единствената му победа срещу германеца бе в първия им двубой през 2014 г.

“Нямаше как да допусна топката да минава покрай мен, защото очаквах Зверев да я праща и от двете страни.

Саша след първия сет вдигна играта си, беше много силен, поставяше ме под напрежение, и в третия беше много добър. Мисля, че в края играх с малко повече авторитет и това ми помогна”, каза Димитров.

Каквото и да кажа няма да бъде оправдано. Празнувам моята битка в момента. Много неща, които съм свършил и са зад сцената, искам да стигна където бях, няма причина да не го направя. Дори когато съм имал съмнения в себе си, винаги е имало някой, който е вярвал в мен, това е черешката на тортата”, добави Димитров.

За класирането си на финала в Маями звездата ни си осигури чек за 585 000 долара. При успех срещу Синер Гришо ще вземе 1,1 милиона долара.