0

П ървата ракета на България и №10 в света – Григор Димитров, стартира с хладнокръвна победа участието си на Мастърса в италианската столица Рим, след като във 2-рия кръг преодоля със 7:5, 6:4 80-ия р ранглистата японец Йошихито Нишиока за час и 39 минути.

Турнирът от сериите 1000 е на червени кортове и е с награден фонд 9,09 милиона евро.

Поставеният под номер 8 Димитров, който почиваше в първия кръг, елиминира азиатския левичар след решителни пробиви в края и на двата сета.
Хасковлията, полуфиналист в надпреварата през 2014 година, сервираше много солидно през цялото времве. Той пласира 11 аса и не даде нито една възможност за брейк на съперника, като спечели 44 от 53 разиграни точки при собствено подаване. 

"Нишиока е много грамотен тенисист, левичар. Никога не е лесно в първи мач срещу такъв съперник. Радвам се, че се справих", коментира Димитров, който записа 36 уинъра срещу едва 8 на опонента си.

Гришо обаче допусна и доста неточности с 33 непредизвикани грешки срещу 18 на Нишиока.

"Естествено има още какво да подобрявам в играта си. Надявам се в следващите мачове да намаля грешките до минимум, да бъда още по-солиден, за да стигна възможно най-далеч", каза още нашият, който в 3-тия кръг ще срещне квалификанта Теренс Атман (Франция), елиминирал №26 Лоренцо Музети след 7:5, 1:0 и отказване на италианеца.

Новият съперник на Гришо е 10 години по-млад от него –  на 22, 137-и е в света и също като Нишиока е левичар.