0

Д жарен Джаксън-младши, Дезмънд Бейн и Тайъс Джоунс отбелязаха по 21 точки, а Мемфис Гризлис разгроми Голдън Стейт Уориърс със 134:95, за да избегне елиминиране и да стигне до шести мач в полуфинала на Западната конференция.

Гризлис не изоставаха нито за момент в срещата, дори и без звездата си Джа Морант, който отсъства заради натъртване на кост в дясното коляно.

 Клей Томпсън завърши с 19 точки за Голдън Стейт, а Стеф Къри с едва 14.

Двубой номер 6 е петък вечер в Сан Франциско.

Същата вечер Милуоки Бъкс постигна драматичен успех като гост над Бостън Селтикс със 110:107 и поведе с 3:2 в сериите. За победителите отново над всички бе Янис Антетокунбо с 40 точки и 11 борби, Джру Холидей завърши с 24 точки, 8 борби и 8 асистенции, а Боби Портис добави 14 точки и 15 борби за защитаващия титлата си тим.

Милуоки има шанс да завърши полуфинала на Източната конференция в мач 6 у дома в петък вечер. Бъкс спечелиха два от трите мача в Бостън, за да стигнат до предимството пред собствена публика.

Селтикс водеха с 14 през четвъртата четвърт, преди Бъкс да съкратят разликата, изравнявайки за 105:105 с тройка на Холидей с оставащи 43 секунди.  Джейсън Тейтъм, който завърши с общо 34 точки даде нов аванс на Бостън, но в края Милуоки показа по-здрави нерви.

 Джейлън Браун отбеляза 26 точки за Селтикс.