0

К оментатор на Формула 1 беше принуден да се извини след груба и обидна шега по адрес на легендарния пилот Михаел Шумахер. Антонио Лобато изрече крайно неуместна фраза в ефира на испанска телевизия след състезанието за Гран при на Япония.

Друг коментатор заяви: Нека Ейдриън Нюи (б.р. - инженер на Ред Бул) трепери, защото идва Антонио Лобато". А самият Лобато отговори: "Нека Михаел трепери... Е, не Михаел, защото той не може да трепери." 

Незабавно вълна от възмущение заля феновете на Формула 1. Както е известно, Михаел Шумахер вече 10 години е в тежко състояние след инцидент при каране на ски.

Много от зрителите настояваха не просто за извинение, а за директното уволнение на Лобато. Експертът действително поднесе извинението си чрез видео в Туитър.

"Това беше грешка заради невъзможност да се изразя правилно. Или пък заради дългите часове в ефир. Така или иначе нямам оправдание. Отидох твърде далеч, нямах намерение да се шегувам по този начин. Нито да се подигравам на Михаел Шумахер. Остава ми единствено да изразя съжалението си към всички, които са се почувствали засегнати."

Източник: gong.bg