0

С едемкратният световен шампион Люис Хамилтън отсече след победата си за Гран при на Бразилия, че това е било най-доброто състезание в кариерата му.
След много напрежение и наказания по време на квалификациите през уикенда британецът стартира от 10-а позиция на пистата „Интерлагос“. 

Страхотен

Въпреки това асът на „Мерцедес“ стигна до успеха, който го върна в битката за титлата с Макс Верстапен.


„Много съм благодарен за подкрепата. Не съм имал такова посрещане от „Силвърстоун“ насам. Каква надпревара стана само, отборът свърши страхотна работа. Ботас също бе страхотен и взе много добър актив от точки. Натисках колкото се може по-силно от всяка една позиция, на която се намирах. Това е най-трудният ми уикенд, който някога съм имал в Ф1. Влизайки в тази надпревара, не вярвах, че ще мога да съкратя разликата в шампионата. Успехът ми показва, че никога не трябва да се отказвам и да се боря до последно. Не съм печелил от дълго време и се чувствам все едно го правя за пръв път. Не помня да съм имал уикенд като този.  Просто дадох всичко от себе си. Това вероятно е най-добрият състезателен уикенд в кариерата ми, доволен бе Хамилтън, който вече изостава само с 14 точки 3 кръга преди края на сезона. Проблемите за него обаче не свършиха с края на състезанието. Той бе глобен с 5000 евро за това, че е разкопчал предпазните си колани веднага след като пресече финала.

Удари

Драматичната надпревара бе решена в 59-ата обиколка, когато Люис вдигна препълнените трибуни в Сао Пауло с безапелационна атака срещу лидера в шампионата. Нидерландецът дори видя как му бяха развети черно-бели флагове заради опасно пилотиране. Причината бе криволичене с максимална скорост в опасна близост пред болида на Хамилтън. Директорът на Мерцедес Тото Волф пък възропта срещу решението ситуацията да не бъде разследвана.
„Трябваше да има поне наказание от 5 секунди и най-вероятно Макс го знае. Получихме много, много удари в лицето през целия уикенд. Много съм ядосан. Винаги съм бил дипломатичен, но дипломацията приключи днес“, изригна Волф.