0

Б ритански атлети останаха блокирани в Будапеща след края на Световното първенство по лека атлетика. Група от около 40 атлети и персонал от федерацията трябваше да се върне в хотела си след хаоса с полетите в понеделник, при който почти 1000 полета в и от Обединеното кралство бяха приземени или отменени поради повреда в системата за контрол на въздушното движение в страната.

Някои атлети взеха решение да пътуват от Будапеща директно до Цюрих за Диамантената лига в четвъртък, а другите все още не знаят кога ще имат възможност да се завърнат у дома.

Министърът на транспорта Марк Харпър разкри по-рано днес, че грешка от този мащаб не се е случвала от десетилетие и заяви, че ще отнеме "няколко дни", за да стигнат всички до мястото, където трябва да бъдат.

Заради техническата неизправност в системата хиляди британски летовници също е трябвало да променят плановете си за пътуване. Британската национална служба за въздушно движение разкри, че техническата неизправност е била “идентифицирана и отстранена“, но предупреди, че има още работа за връщане към нормалното обслужване, тъй като се опитват да се справят с полетите, които са били засегнати.