0

Х ебър стана първият отбор в група А на Шампионската лига по волейбол, който взе гейм на лидера Ястжембски (Венгел). Пазарджиклии поведоха на съперника с 1:0, но в крайна сметка отстъпиха с 1:3 (28:26, 23:25, 19:25, 16:25),  в мач от пети кръг на група А на най-престижния турнир, който се игра в зала „Васил Левски“.

Старши-треньорът на Хебър Камило Плачи заяви след мача, че тимът му е бил като равен с поляците в продължение на два гейма.

“Поляците са много силен отбор, играха много добър волейбол и като цяло бяха по-добри през целия мач.  Да не забравяме, че има двама олимпийски шампиони в този състав. Ние изиграхме два много добри гейма. Бяхме на същото ниво като поляците. Те играха много силно на сервис и ние не можахме да задържим нашата контраатака след първите два гейма. Има още нещо позитивно в този мач, включиха се момчета отвън. Пламен Шекерджиев и Дейвид Кръстев играха добре. Това са момчета, които могат да ни помогнат в последната част на шампионата.”

"Съжалявам, когато губим, още повече в такъв гейм, като втория. Но трябва да бъдем реалисти. В същото време това е голям опит както за отбора, така и за клуба. Когато играеш срещу най-силните имаш винаги какво да научиш“, завърши Плачи.
Поляците са лидери в класирането с пет победи от пет мача, а Хебър е четвърти с един успех и три поражения.
В следващите два мача от група А на Шампионската лига волейболистите на Хебър домакинстват на белгийския Кнак Рьозеларе. Срещите са на 16 и 17 февруари в зала "Васил Левски".