0

К ристиан Хорнер иска автомобилният отбор Ред Бул да реши неговото бъдеще възможно най-скоро, докато изпадналият в немилост шеф се бори да спаси кариерата си във Формула 1.

Проблемите за Хорнер започнаха на 5-и февруари, когато самата компания Red Bull GmbH  обяви, че има "жалба от негова колежка за неприлично поведение спрямо нея“. Самият той отхвърля обвиненията.

Британецът говори днес пред медиите заедно с още четирима управители на отбори от автомобилния шампионат Формула 1 във втория от трите дни тестове в Бахрейн, които традиционно предхождат всеки сезон, а новият започва точно тук другата седмица. 

Той беше попитан защо не се е оттеглил от позициите мениджър и главен изпълнителен директор на Red Bull Racing при течащото разследване. "Както знаете, в момента тече процес, разследване. И аз съм част от това. Страхувам се, че не мога да го коментирам", коментира Хорнер.

Следващият въпрос беше дали може да постави някаква времева линия, в която ще излязат резултати от разследването и то ще може да приключи. "Ужасно съжалявам, но наистина не мога да коментирам процеса или сроковете. Всички биха искали заключение възможно най-скоро. Но наистина не съм свободен да коментирам процеса. Моето желание също е такова – да приключи всичко. Аз няма от какво да се притеснявам, искам просто да си работя“.

Източници посочиха на информационната агенция PA, че може да има решение преди откриващото състезание на 2 март. В сряда шефът на Мерцедес Тото Волф призова разследването на Ред Бул да бъде прозрачно и каза, че спорът е „проблем за цялата Формула 1“.