0

В ужасяваща ситуация попаднаха цели отбори на eвропейското първенство по баскетбол за жени под 20 г., което се провежда в София. 

Оказа се, че голяма част от баскетболистките и от треньорските щабове са със здравословни проблеми, които най-вероятно са предизвикани от хранително натравяне в хотела, където са настанени. 

Това принуди отборите на Гърция и Хърватия да се явят с едва по 6 баскетболистки за мачовете си.

От българския тим 4-5 момичета са със същите симптоми, като всяка го прекарва по различен начин. Старши треньорът на тима Преслав Пешев сподели, че все още не е ясно колко от баскетболистките ще са добре за мача срещу Словакия днес от 18 часа в зала "Сейнт Джордж". Част от треньорския щаб също е със здравословни проблеми, пише bgbasket.com. 

Малко по-късно пък от тима на Словакия обявиха, че няма да излязат за мача си срещу нашите, които ще получат служебна победа.

Оказа се, че още вчера от българската федерация по баскетбол са изпратили официално писмо до ФИБА с молба мачовете днес да не се играят и шампионатът да бъде удължен с един ден. Молбата обаче не е била уважена и първенството продължава по програма.