0

Х ърватският треньор Анте Башич проведе обучение на треньорите в школата на "Национал" в София. Младият специалист, който има UEFA А лиценз, води тренировки с теория и практика в продължение на близо седмица.

Заниманията бяха на теория и практика, а в тренировките взеха участие почти всичките отбори на клуба. Основната тема беше развитието на техническите умения на играчите чрез индивидуални и групови занимания. В семинарната част имаше дълго обсъждане, в което бяха разгледани широк кръг от въпроси, свързани с обучението на играчите - от деца, през юноши и до първия отбор. 

Башич е треньор за индивидуална и групова техника, който преподава в Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Швейцария, Австрия и Киргизстан. Треньор е от 13 години, като през миналия сезон е работил в една от най-добрите европейски школи - тази на Динамо (Загреб).

Хърватският треньор в "Национал"

 Хърватският треньор в "Национал"

"Много сме щастливи, че успяхме да доведем Башич - той има забележителни умения и опит. Нашата цел е да се възползваме и да ги предадем на нашите треньори, защото развитието на треньорите ни помага да развиваме и играчите си по-добре", заяви изпълнителният директор на "Национал" Драго Панков.

Футболният клуб цели да продължи развитието си, като стъпка в тази посока беше включването на мъжки отбор в Б Областната група на София Юг. Там съставът, воден от Росен Илков, се представя убедително и спечели всичките си 12 мача до момента.